2015. január 08. 16:38 - Gyovai Balázs

BÚÉK/ Gelukkig nieuwjaar

BÚÉK!

Az év jól indul. Már van holland TV-adásunk és itt van velem már Lilla is. Édesanyám is kijött segíteni picit. Jövő héttől kettesben leszünk már a nagylánynyal. Már voltunk edzeni az edzőteremben is. Együtt! Büszke vagyok rá, mert egyenlőre nagyon jól veszi az akadályokat és tetszik itt neki. A sok kétkedő ellenére is jól érezzük magunkat! Lilla elkezdett járni iskolába, pedig nem is beszél (ért) még hollandul. Minden gyerek kedves és segítőkész. Na ez kérem Hollandia! A pofám leszakad, hogy lehet így is élni! Hát lehet! Tolerancia és szabadság! Eddig ezt láttam az új országban. És nem bánkódom az elvesztett barátok és pocskondiázók miatt sem, mert vannak már itt is barátaim és jól megvagyunk! A munkatársak nagyon segítőkészek, ahogy a főnököm is! Itt úgy mondják samenwerken, ami annyit jelent együtt dolgozni, de nem csak beszélnek róla, hanem többet is jelent ennél. Meghívjuk egymást enni, meg segítünk egymásnak. Még decemberben festettünk szobát a munkatársamnál. Jó volt. És minden pénteken együtt rendelünk kaját és együtt eszünk fél 1-kor és utána nincs tovább munka, csak pihenés 2,5 napon át!  YEAH!

Goede beginnen voor alles! Lilla kwam en mijn moeder blijft hier voor een weekje ook. Vanaf volgende week zijn wij met Lilla alleen en we zullen alles samen. We zijn in de sporthal samen geweest. Dat was leuk! Ik ben zo trots op mijn dochter als ze is hier en niet begrijpt het Nederlands (toch) en geen probleem voor haar! En iedereen is zo behulpzaam en aardig met haar in de klas. Dit is Nederland! Je kunt leven gelijk dit. Vrijheid en tolerantie! Dit is wat ik kan hier zien. Verloren vrienden mogen me niet uit en de slechte mensen ook niet. Ik heb hier goede collega's, vrienden, baas ook. We samenwerken, wat betekent niet juist zeggen het, ja hoor, doen het! We sameneten en helpen elkaar hier en in iedereen's huis ook. Gelijk sausen met mijn nieuwe collega. Dat was goed.  S'vrijdags sameneten, samnbestellen en dan 2,5 dagen vrij. Ik vind dit leuk en super! YEAH!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mennihollandia.blog.hu/api/trackback/id/tr127053719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása