2015. február 10. 11:41 - Gyovai Balázs

Airport 2015

A magyarhonba történő hazautazások fontos élményei a reptéri WC-k. Ez a Charleroi-Brüsszel reptéré éppen. Gyönyörű kilátás bentről és az elhaladó hölgyeknek is többet mutat, mint kéne, ugyanis ajtó nem lelhető fel eme architektoriális remekműn. Az mondjuk igaz, ha nagyon kell menni, akkor nem kell sokat bíbelődni az ajtóval és a cippzár már az odavezető folyosón lehúzható.     

Toen ik naar Hongarije ging,heb ik goede ervaringen op de luchthaven opgedaan. Dit is de WC van Bruxelles-Charleroi. Mooi uitzicht voor mannen en goed inzicht voor vrouwen zonder deuren. Goede oplossing, als je in een haast zijn en moet jouw zip neertrekken.

Másik fontos élmény a szociológiai megfigyelés. A múlt hétvégén megfigyelhettem a Homo hungaricus transportans tipicust egyik jellemző élőhelyén, a repülőn. Tipikus magyar utazó, nevezzük Ákosnak. Biztos véletlenül volt ráírva a telójára vagy hogy el ne felejtse a saját nevét. A kisebbik brüsseli reptér elkövette azt a szarvashibát, hogy már a becsekkolási időben kiírta az indulási kaput. Eddig csak a sima jegygyel utazók körében láttam nyílt, rövidpályás futóversenyt a kapuig, de itt már az elsőbbségi kapuhoz is lehetett igyekezni. Akosus tipicus a 19:25-re kiírt géphez a priority sorba futólépésben 18:10-re megérkezett. Innentől kezdve a másik két igazolt versenyzővel (2.hely férfi és 1.hely női) figyelemelterelés végett angolul beszélgettek, pedig 3-ból nem 1 volt magyar, hanem több. A Wizzen az első 4 sor volt most foglalt ülőhelyes, tehát sima elsőbbségivel az 5. sortól lehetett ülni. A férfi verseny első két helyezettje el is foglalta a teljes 5. sort. Homo sapiens semper secondus (örök 2.) elkövette azt a hibát,hogy leült és kapott is maga mellé egy párocskát. Fentnevezett rutinosabb volt. Háttal a bejáratnak a szék előtt állva fontos telefonos interakciót folytatott a boarding completed mondatig. Jutalma egyetlen társ a sorban, az ablaknál, tehát fizetés nélkül tudott foglalt ülőhelyhez jutni. Jipijájéjj!! Innentől kezdve vált pokollá tyúxaros élete. Minden1es feltápászkodásomat a 6. sorból és a levegővel reakcióba lépő újságlapozásomat egy jobbra kemény stallonés sandítással és két darab elégedetlen cöccentéssel díjazta. Szegény WizzAir cseréltetheti az ülést, ha felálltam a könyvem kipiszkálásáért és megmozdítottam ülését 0,1 mm-rel, ő egy 600 kilopond értékű ütéssel sózott oda az ülésnek. Szemüvegjének lencséje végzetes károkat szenvedett, hogy a kb. 2 órás repülőút alatt összegyűjtött szúrós tekintetek krachtját visszaszorítsa. Bár valószínűleg sok pénzt fizetett a jegyért (max. 15-20 euró), mégsem utazhatott kényelmesen (értsd egyedül a magángépén). A történet befejezése pedig nem is lehetett volna más, minthogy legelsőként csörtetett át a biztonsági kapun is, hogy élvezze az otthon illatát. Persze a parkolóban láttam várakozni még, miközben mi már kifelé hajtottunk. Nahát ilyen a Homo hungaricus transportans tipicus. 

Sociaal observatie: Homo hungaricus transportans tipicus. De typisch hongaars reiziger. Specifiek leefgebied: Vliegtuig. Naam: Akos. Misscjhien toevallig of te niet vergeten, zijn naam was op zijn telefoon. Charleroi Airport heeft een grote fout gemaakt. De nummer van de poort was uitgeschreven in check-in tijd. In het verleden heb ik alleen een hardloopwedstrijd gekeken van de normaal reizigers, maar nu was wedstrijd tussen de priority travellers ook. Ons vertrek was op 19:25. Hij was de eerste in de prioriteit rij op 18:10. Met andere twee wedstrijders (2de man en 1te vrouw) hebben in engels gesproken, maar 2 van 3 was Hongaars. Op WizzAir de eerste 4 rijen waren gereserveerd rijen. Eerste twee van de man wedstrijd hebben de totaal 5de rij gereserveerd. Homo sapiens semper secondus (altijd tweede man) heeft een grote fout gemaakt. Hij heeft zitten. Hij heeft een paar gekregen. Onze held was meer talentvol. Tot boarding completed zin heeft hij terug naar de ingang stilstand op zijn telefoon een chat gehad. Beloning: Een buur bij het raam en gereserveerd plek gratis. WOWW!! Vanaf dit moment zijn zijn shit leven te hell gekomen. Als heb ik altijd opgestaan of mijn krant heeft een interactie met lucht gehad, hij heeft een Stallone-kijken aan de rechterkant en heeft een stem "t van tie" ( ts-ts-ts) gehad. Arm WizzAir moet het stoel wisselen. Ik heb zijn stoel met 0,1 mm bewegen om mijn boekje te neerhalen van mijn bagage, daarna heeft hij een stempel met 600 kilopond kracht in het stoel gehad. Tijdens de bijna 2 uur vlucht heeft zijn brillen een fataal trauma gekregen van zijn scherp aanzien. Ondanks hij heel veel geld heeft betaald voor de ticket (max15-20 euro), hij kon niet comfortabel reizen (een andere manier: niet alléén met zijn privé-vliegtuig). Uiteindelijk was hij de eerste  naar Hongarije te aankomen vanuit de grens. Toen zijn wij vanuit de luchthaven uitgegaan, ik kon hem kijken te wachten voor pickup. Dit is de Homo hungaricus transportans tipicus.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mennihollandia.blog.hu/api/trackback/id/tr87157579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása