2015. május 28. 22:17 - Gyovai Balázs

Miért épp Hollandia? Waarom echt Nederlands?

4 EGYSZERŰ TÖRTÉNET /  4 SIMPELE VERHAAL

TOLERANCIA

Még januárban történt, hogy a gyermek hazahozott egy levelet az iskolából. Először el sem hittem, amit olvastam. Az egyik nyolcadikos fiú ( 12,5 éves) eddig is érezte, de most végleg eldöntötte, hogy lány lesz és megkérnek mindenkit, hogy segítse őt ebben a nehéz, de számára nagyon fontos helyzetben átlendülni a mindennapokon. Onnantól kezdve már más lett a neve is és 1 hónap múlva tudattak minket arról, hogy a család nagyon köszöni, hogy ilyen segítőkész volt mindenki és zökkenőmentesen ment az egész. Tipp: Magyarországon minimum kicsúfolnák, de leginkább egy örök életre lelki nyomorékká tennék őt.

TERMÉSZETESSSÉG

Történt kb. 1 hónapja, hogy siettünk valahová a gyerekekkel, meg még más barátok gyereke/i is itt voltak. Megkértük őket, hogy csapják be az ajtót maguk után. Hát nem sikerült. 30 km-re vásároltunk 2-3 órán keresztül és az ajtó tárva-nyitva volt. A bejárat oldalt van, tehát be lehet jól látni, hogy senki nincs itthon. A házban mindenféle érték várta eltulajdonítóját. 3 óra múlva minden ugyanúgy volt. Tipp : Magyarországon minimum 1 millió Ft kár a vége kb.

TISZTESSÉG

Még abban a hónapban, amikor érkeztem, a főnök legfőbb jobbkeze összekülönbözött a többi munkavállalóval. A történet lényege inkább az, hogyan váltak el. Először megpróbálták helyrehozni, s miután nem sikerült, 1 napos felmondási idővel, kifizetett bérrel mehetett is. Hiába volt 1 hónapos felmondási idő, nem lett szivatva, hogy maradjon még és mehetett az útjára már következő nap, úgy hogy senki egy rossz szót rá nem mondott. Tipp :  HNC     (Hungary No Comment).

TISZTELET

A múlt hónapban 3, az iskolánkba járó gyermeknek meghalt az apukája. Ez esetben is segítségükre sietett az iskola. Minket is tájékoztattak és megírták, mikkel segíthetünk. Ezen felül pedig a 3 testvér mellé 1-2 hétre beosztottak 2-2 gyermeket, akik folyamatosan próbnálták felvidítani a gyászoló gyermekeket és elvonni a figyelmüket.Nem poroszos parancsokkal, hanem önkéntes alapon, de persze teljesen természetesen. Tipp : Magyarországon még ha érdekelné a tanárt, se lenne ideje erre, hogy ezt levezényelje.

SUMMA: Nincs mit magyarázni. Jó hely. 1x mindenkinek ki kellene próbálnia, milyen az igazi nyugaton élni. Sajna ez az értékrend nagyon távol van Magyarországtól, egyre távolabb.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mennihollandia.blog.hu/api/trackback/id/tr877471408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása